За големите проекти и малките жестове

Home/Блог/За големите проекти и малките жестове

За големите проекти и малките жестове

От месец работим по един съвсем нов проект, нова бизнес-среда, нов подход, всичко е ново. Поставили сме си амбициозна цел. Да успеем. Посегнахме към тема, от която мнозина се отказаха. До тук срещаме толкова много широко отворени врати, добронамереност и подкрепа, че… в моментите на колебание тези неща ни връщат в пътя.

Няма да крия, от всички в екипа аз съм най-притеснена. Всяка нощ се събуждам със страшни мисли и разигравам сценарии какво би се случило, ако нещо по пътя се провали… Обмислям всички „провали“, в ума си чертая  „кризисни планове“ и… се успокоявам. Моята анти-стрес терапия.

И днес, когато трябваше да обясня на сина си защо мама работи в неделя (та нали е ден за почивка) намерих най-точният отговор (и за мен самата): Защото понякога вземаме важни и отговорни решения, които трябва да защитаваме с труда си, когато се налага – и в неделя.

Готови сме всички следващи недели да посветим на идеите си. Особено, когато те са споделени. Особено, когато са сериозно предизвикателство за ума, креативността, инициативността ни. И не само. Оказа се, че покрай този безумно смел и мащабен проект срещаме малките жестове на големите приятели. Те заслужават да бъдат разказани.

Като безценната помощ на приятелка (собственик на „конкурентна фирма“), която щом и казах върху какво работя веднага ми изпрати всичките си „papers and forms” по темата. И не само това, обади ми се вчера да каже, че има няколко клиента, които идеално се вписват в проекта ни и ги свърза с мен.

Или като забележката на наш клиент, който дойде без уговорена среща в офиса, видя върху какво работим и ми се скара: „И защо не казваш!? Аз ще се включа. Чакай малко, ето тези контакти… те също ще участват, сигурен съм“. (Днес ми се обади да потвърди и да уговорим срещи със обственици на 3 много сериозни компании).

Малките жестове… заради тях днес не съм уморена, вдъхновена съм. И въоръжена с цялото си търпение да извървя пътя на големия проект, заедно с най-добрият екип, за който някой може да си мечтае. Защото – това сме ние!

 

By | 2017-10-08T17:59:29+00:00 октомври 8th, 2017|Блог|0 Comments